Volledig overzicht met literaire en andere bijdragen van: Flor Bex, Louis Paul Boon, Christiaan Germonpré, Clara Haesaert, Wouter Kotte, Patricia Lasoen, Fatma Pehlivan, Ludo Raskin, Elie Saegeman, Rabindranath Tagore, Johan van Geluwe, Joke van Leeuwen, Willy Van den Bussche en Herman van Veen.
Sinds 45 jaar realiseert Emiel Hoorne binnen zijn grafisch oeuvre, kunstwerken in zeefdruk met zowel grote prenten als kleinere formaten, diverse projecten, bibliofiele realisaties, ex libris, gelegenheidsgrafiek en affiches. De tentoonstelling met 150 kunstwerken bevat een volledig overzicht van dit grafisch werk.
Volgens Flor Bex "kunnen wij de tijd niet vatten en niet vastleggen en toch kan kunst een tijdsmoment fixeren en bestendigen, iets wat ooit geweest is en nooit meer zal zijn."
De Pop art kreeg in Europa als nieuwe kunststroming in het midden van de jaren zestig zijn grote bekendheid en had een stuwende invloed op de veranderende kunstscène. De zeefdruk heeft als grafische kunstvorm geboomd tussen 1970 en 2000. Beroemde kunstenaars hebben om hun grafisch werk te verspreiden van deze drukmethode veelvuldig gebruik gemaakt (o.a. Warhol, Lichtenstein, Vasarely en Raveel). De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent (KASK) was in 1969 één van de eerste kunstonderwijsinstellingen die ‘Zeefdruk’ als nieuw praktijkvak, binnen de zich toen vernieuwende grafiekafdeling wist op te starten.
Emiel Hoorne was één van de eerste jonge leraars in het nieuw opstartende Hoger Secundair Kunstonderwijs in Vlaanderen, die het praktijkvak ‘Zeefdruk’ als grafische discipline en als hoofdvak vanaf 1972 mocht gaan doceren (SSKI-Gent). Vanaf 1980 werd hij leraar ‘Zeefdruk’ en ‘Hoogdruk’ aan de KASK te Gent en later Art.- Docent Vrije Grafiek aan de KASK, de Hogeschool Gent.
Deze 4de grote overzichtstentoonstelling is eveneens een ‘hommage’ aan de professionele kunstzeefdrukkers die verschillende prenten uit zijn oeuvre hebben gerealiseerd zoals Peter Bekaert (Beka-Screen) in Ekeren-Hoogboom, Piet Clement in Amsterdam, Roel Goussey uit Wachtebeke en Marc Dejonghe in Meulebeke.