cultuurcentrum Hasselt

Mortel

Dries Notelteirs
di 18 mrt 2025
di 18 mrt 2025

Geen enkele band is hechter dan die van een eeneiige tweeling. Maar wat als één van hen hun bondgenootschap verbreekt? Kan een tweeling een ‘alleenling’ worden?  
 
Deze tekstuele voorstelling vertelt het verhaal van twee identieke tweelingbroers die, in hun zoektocht naar uniciteit, elkaar dreigen te verliezen. In de schemerzone tussen goed en kwaad komt hun onafscheidelijke band onder druk te staan… 
 
de makers 
Dries Notelteirs studeerde in 2018 af als speler aan de toneelschool RITCS in Brussel. Hij speelde onder andere mee in de jeugdvoorstellingen Show van BRONKS, Woestzoeker van Theater Antigone & Theater Artemis en Do You Wanna Play van KVS en Mars. Ook zette Dries in 2021 zijn eerste stappen als schrijver en theatermaker met de jeugdvoorstelling 5 kilo Pascal (CCHA, 2023).   
 
Voor Mortel kwam Dries in residentie in onze werkplek voor jong publiek HET LAB, om onderzoek te doen voor deze voorstelling. Wij vonden het bijzonder boeiend om het eerste stadium van zijn creatieproces mee te maken en zijn dan ook heel benieuwd naar wat de voorstelling uiteindelijk geworden is. 
 
teksttheater / 1ste graad secundair / max. 200 / leerling €8 / individueel €8 

credits

concept Dries Notelteirs & Liesbeth De Clercq / tekst Dries Notelteirs / spel Dries Notelteirs & Lucas van der Vegt / dramaturgie Liesbeth De Clercq / scenografie Sam Declercq / eindregie Tom Dupont / lichtontwerp Maarten Thorrez / kostuumadvies Elise Goedgezelschap / coproductie HET LAB Hasselt / in samenwerking met De Studio, Antigone  / (c) Stephen Tafra