cultuurcentrum Hasselt

Metamorfosen

I SOLISTI, Balder Dendievel, hobo & Simone Milsdochter
vr 29 nov 2024 - 20:00
vr 29 nov 2024
20:00
  • vr 29 nov 2024
    20:00
    parketzaal 1
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In de reeks Kamerbreed parket met kamermuziek in de vintage parketzaal van CCHA wordt met plezier ruimte gemaakt voor een jonge generatie kunstenaars. Balder Dendievel (Twintigers van Klara, finalist van Young Belgian Talent en jongste winnaar ooit van de Honda Competition for Classical Music) komt met fijne collega’s van het gezelschap I SOLISTI.

De voorstelling gaat uit van de Metamorphoses voor hobo van Benjamin Britten, meesterlijke karakterschetsen van zes personages (Pan, Phaeton, Niobe, Bacchus, Narcissus en Arethusa), waarin geen enkele mogelijkheid van het instrument onbenut blijft. Deze rietblaassolo’s worden afgewisseld met nieuwe composities in een uitgebreidere bezetting en met teksten vol humor en dubbelzinnigheid door een wervelende Simone Milsdochter.

Voor een hypnotiserende, visuele blikvanger zorgen de live zandtekeningen die op doek worden geprojecteerd. Ze illustreren de kerngedachte van de beroemde, antieke verhalen van Ovidius: de hele werkelijkheid bestaat uit een opeenvolging van metamorfosen.

progamma
Benjamin Britten
Six Metamorphoses after Ovid
Benjamin Windelinckx The heliades
Emile Daems Bacchantes
Julia Emmery Xyrins
Noah Senden Narcissus
Siebe Thijs Niobe
Julia Emmery Arethusa

Meer voorstellingen Kamerbreed parket op 18 okt 2024 en 25 jan en 20 feb 2025

credits

concept & hobo solo Balder Dendievel / fluit Lieve Goossens / klarinet Tomonori Takeda / fagot Francis Pollet / percussie Mathijs Everts / tekst Michèle Delagrange, naar Ovidius / recitant Simone Milsdochter / zandkunstenaar Immanuel Boie / © Björn Comhaire
isolisti.be