cultuurcentrum Hasselt

Tot de dood ons scheidt

Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft
di 20 mei 2025 - 20:00
di 20 mei 2025
20:00
  • di 20 mei 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zat jij toevallig in onze (goed gevulde) theaterzaal bij de voorstelling Poupehan (CCHA, 2023)? Dan moet je niet twijfelen om kaartjes bestellen voor deze Tot de dood ons scheidt. De lijn van Poupehan - heerlijke humor in een frisse enscenering en een wervelende tekst - wordt namelijk doorgetrokken in een nieuwe voorstelling. Opnieuw met Viv Van Dingenen en Lucas Van Den Eynde, dit keer bijgestaan door Michaël Pas en Lynn van Royen.

Na de plotselinge dood van de oudste broer, Rudy, komt de familie bij elkaar om rond het lichaam te rouwen en de begrafenis voor te bereiden. Dat de familie elkaar al erg lang niet gezien heeft, dat oude vetes nooit zijn bijgelegd, dat er al jaren niet wordt gesproken met elkaar… dat wordt ineens allemaal vergeten. Want een bloedband is iets bijzonders en vooral, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toch?

Tot de dood ons scheidt is een tragikomische voorstelling over het leven zoals we dat allemaal kennen. Over familie, over messen in ruggen, over vergeten en vergeven, over verdriet, over dromen, over schijnheiligheid, over broers en zussen, over de kleine en grote dingen in het leven, over oude koeien, over de dingen die gaan komen maar vooral over de dingen die komen te gaan.

credits

concept, tekst & regie Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen / spel Viv Van Dingenen, Lucas Van Den Eynde, Michaël Pas, Lynn van Royen e.a. / muziek Gode Kempen / dramaturgie Bram Verschueren / decor & kostuums Saskia Louwaard & Katrijn Baeten
hetlaatstebedrijf.be & demannschaft.be