cultuurcentrum Hasselt

Moeder Courage

Het Nationale Theater
di 27 mei 2025 - 20:00
di 27 mei 2025
20:00
  • di 27 mei 2025
    20:00
    Theater aan het Vrijthof Maastricht
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Europa in de nabije toekomst: het continent is beland in een slepende oorlog. Moeder Courage trekt samen met haar drie jongvolwassen kinderen achter de troepen aan. Het is haar beste kans om te overleven en dus verkoopt ze de soldaten alles wat nodig is voor de strijd; laarzen, bier, voedsel en wapens. Vol vuur probeert Moeder Courage haar familie bij elkaar te houden in een wereld die verscheurd wordt door oorlog. Koste wat het kost.

Een hartverscheurende reis te midden van chaos en conflict van een vrouw die in oorlogstijd alles op het spel zet om samen met haar kinderen te overleven. Het Nationale Theater brengt met deze Moeder Courage een rauwe, hedendaagse maar ook liefdevolle muziektheatervoorstelling.

Liesbeth Coltof maakt een moderne versie van Bertolt Brechts Moeder Courage. Haar inspiratiebron? De vele vrouwen die ze ontmoette op reizen doorheen Cleveland, São Paulo of Ter Apel voor wie elke dag een oorlogssituatie is.

Deze laatste voorstelling uit de Get the buzz-reeks is er eentje die je niet mag missen: een klassieker die een - opnieuw actueel - geworden oorlogsverhaal verteld, gebracht door het grootste reizende theatergezelschap van Nederland.

onderdeel van

credits

theaterbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / regie Liesbeth Coltof / spel Tamar van den Dop, Soumaya Ahouaoui, Yamill Jones, Yela de Koning, Rick Paul van Mulligen e.a. / tekst Bertolt Brecht / vertaling Han van Wieringen / inleiding Emilie Hulsmans / © Anne Claire de Breij
hnt.nl