cultuurcentrum Hasselt

Reigen re-erected

Sarah Moeremans / Het Zuidelijk Toneel
di 3 jun 2025 - 20:00
di 3 jun 2025
20:00
  • di 3 jun 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ja hoor, ook dit seizoen is Het Zuidelijk Toneel bij ons te gast. Na succesvolle passages met Mission Molière en Crashtest Ibsen (CCHA, 2023) spelen ze nu Reigen re-erected, de remake van Rijgen, die ook al in CCHA speelde in 2022. Het ensemble vaart vanaf 2025 een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijk artistiek directeur, én met een vast spelersensemble van zes acteurs.

Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers Reigen, waarin de auteur in tien scènes een portret van de seksuele moraal aan het einde van de 19de eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis.

Wees welkom bij deze Reigen re-erected én verlaat met een grote glimlach om de mond de zaal!

credits

regie Sarah Moeremans / tekst Joachim Robbrecht / spel Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwestro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve / decorontwerp & kostuums Dorothee Curio / coproductie NTGent / met dank aan Arianne van Vliet / © Sofie Knijff
hzt.nl