cultuurcentrum Hasselt

Recollect & That’s all

Lisette Put
zo 1 dec 2024 - zo 16 feb 2025
zo 1 dec 2024
-
zo 16 feb 2025

Lisette Put is geboren in een klein dorp in het oosten van Nederland.  Na haar opleiding grafische vormgeving trok ze naar Londen op zoek naar verandering en avontuur en bleef daar zo'n 10 jaar. In 2019 studeerde ze af in Fine Arts aan de Art Academy London.

Na haar vertrek uit London reisde Lisette Put drie maanden door Europa. Haar dagen waren gevuld met wandelen en fotograferen, maar naar de zo'n 10.000 foto's keek ze pas in 2023 terug. Zo werden ze een vorm van data om mee te werken en door ze per locatie op te stapelen ontstonden er verassende schilderachtige beelden. Steden veranderden als het ware in abstracte landschappen. Recollect is een reeks van 60 beelden die én dagboek en uitnodiging tot visuele reflectie zijn.

Op haar 30ste besefte Lisette Put dat haar kleine kamertje in London gevuld was met spullen die ze al jaren meesleepte. Niet van veel nut of waarde, maar enkel bewaard omwille van herinneringen. Daarbij kwam de gedachte dat ze niet alles bezat wat er mogelijk van een dertiger werd verwacht. Dat werd ook steeds duidelijker toen ze zag hoe vrienden en familie aan het settelen waren. Eén voor één fotografeerde Lisette Put al haar bezittingen. Naast wat er wel was, werden juist ook de dingen die er niet (meer) waren steeds belangrijker. That’s all.

opening zo 01 dec 2024, 15 u t/m zo 16 feb 2025
gratis van di t/m zo van 13 tot 17 u & bij avondvoorstellingen (theaterzaal)

credits

© Lisette Put
lisetteput.com