Opgelet! ZEEMAAL is niet zomaar een voorstelling: er wordt namelijk een volledig duurzaam en plantaardig diner geserveerd. Stap mee in deze bijzondere installatie en ontdek hoe je de zee van dichtbij ervaart, namelijk, vanop je bord.
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele gaat op zoek naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar zoektocht start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.
Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen Laika creëerde ze eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (CCHA, 2022). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL.
ZEEMAAL is culinair theater vol hoop. Een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar de stormachtige realiteit te kijken. Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens FESTIFIFTY! We zijn verheugd opnieuw samen te kunnen kijken, proeven en luisteren naar alweer een boeiend zintuiglijk spektakel van dit gezelschap!