cultuurcentrum Hasselt

Tochtgat

Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke
wo 19 mrt 2025 - 20:00
wo 19 mrt 2025
20:00
  • wo 19 mrt 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In een winderig landschap van dansende stukken stof, plastic zakken en zwevende kubussen dwalen twee aandoenlijke figuren die het gevecht met de stevige wind al lang verloren hebben maar nooit opgeven. In Tochtgat zet wind alles in beweging, het wekt dingen tot leven maar zorgt ook voor chaos. Hoe verhouden we ons tot iets dat vruchtbaar maar ook destructief is?

Na Kadrage (nominatie VSCD Mime/Performanceprijs 2022) en DEEG (CCHA, 2023) maken Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel een nieuwe voorstelling. In Tochtgat wordt de theaterzaal eens goed doorgelucht met een dozijn ventilatoren en een frisse adem. Beeldend theater als een bewegend schilderij waarvan de kaders worden weggeblazen.

Tochtgat speelt met de esthetiek van gedrapeerde stoffen op schilderijen van Rubens, de herkenbare humor van slapstick en de impact van levensgrote moderne beeldende kunstwerken. Een voorstelling op het snijvlak van mime, performance, beeldende kunst en fysiek en beeldend theater. En zoals steeds, met een flinke dosis humor.

credits

creatie, vormgeving & spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel / eindregie Harm van Geel / lichtontwerp Elisabeth Kaldeway / geluidsontwerp Ruben Nachtergaele / spelcoaching Lars Brinkman / kostuums Rosa Schützendorf / coproductie Stichting Jef Van gestel, Feikes Huis & Bloos / © Peter Vandemeulebroecke
feikeshuis.nl