cultuurcentrum Hasselt

Moving skin

Ugo Dehaes
do 27 feb 2025 - vr 28 feb 2025
do 27 feb 2025
-
vr 28 feb 2025

In Moving skin verzamelen we rond een grote tafel om een reeks fascinerende experimenten te zien die op ingenieuze wijze het menselijk lichaam nabootsen: met behulp van robotica en technologie! Een thema dat al erg leeft bij kinderen en jongeren wordt hier in de voorstelling geïmplementeerd.  
 
Ugo Dehaes neemt zijn publiek mee op een fascinerende expeditie: hij laat de huid dansen, onderzoekt de mechanismen van ons skelet, herbouwt spieren en probeert levenloze materialen tot leven te brengen. Hij probeert de perfecte danser te bouwen, waardoor hij zich afvraagt: wat is een perfect lichaam? 
 
Moving skin put inspiratie uit het verleden en omarmt de toekomst. Het is een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie voor het menselijk lichaam en een lofzang op de intrinsieke schoonheid die daarin verborgen ligt. Tegelijkertijd neemt de voorstelling ons mee naar een onontgonnen gebied van technologische vooruitgang, waar menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie onafscheidelijke partners worden op het podium. 
 
Belgische choreograaf Ugo Dehaes onderzoekt al verschillende jaren de complexe relatie tussen dans en technologie. In Moving skin, zijn nieuwe productie voor 2025, begint hij aan een reis geworteld in de adembenemende complexiteit van het menselijk lichaam. 
 
de makers 
Choreograaf Ugo Dehaes vertrekt bij het maken van zijn voorstellingen steeds vanuit de blik van de toeschouwer. Eerder dan te schermen met ingewikkelde concepten vraagt hij zich tijdens de creatie voortdurend af wat hij zelf graag op dat moment zou zien gebeuren op het podium. Op die manier deelt hij zijn eigen verwondering en fascinatie voor beweging met het publiek.  
 
De laatste jaren gaat hij een andere richting uit en richt hij zijn onderzoek op robots. Zo vraagt hij zich af hoe extreem je kan denken in de zoektocht naar efficiëntie en optimalisatie van de maatschappij.  
 
theater / 2de en 3de graad lager / max. 50 / leerling €4 / individueel €8 

credits

concept & spel Ugo Dehaes / © Ugo Dehaes