cultuurcentrum Hasselt

WegWezen

hetpaleis / Rachid Laachir & Maxim Storms
do 27 feb 2025 - vr 28 feb 2025
do 27 feb 2025
-
vr 28 feb 2025

In deze interactieve voorstelling ontmoeten we professor Badurella. 
Haar geheime mobiele labo is gecrasht, dus kom vlug binnen! Geen foto's maken! Zeker niet met flash! Prof. Badurella heeft dringend hulp nodig bij het ontwarren van een mysterie: het mysterie van een weg wezen, een wezen van de weg. Is het buitenaards of ondergronds, onderhuids of binnensmonds? 
 
Prof. Badurella roept allen die kunnen helpen op om het wezen te ontknopen. Wie vindt het oor, de vleugels, de helpende hand? Is dit een tentakel of een knarsende tand? Hoor ik een hart of een gierende band? 

Kunnen we samen dit wezen met huid en haar herkennen? Zullen we het leren lief te hebben, of blijft de liefde voor een wezen, weg? Voorzichtig met die blinde darm!

Theatermakers Rachid Laachir en Maxim Storms toveren de rondreizende theaterbus van hetpaleis om tot een labo. Samen met professor Badurella onderzoek je een mysterieus wezen via proeven, experimenten en dissectie.

In deze X-files voor kleuters neem je met je klas/leefgroep plaats in de theaterbus op onze parking. Je wordt meegenomen in een wonderlijke theatervertelling. Snel inschrijven is de boodschap! Een voorstelling in een theaterbus maak je niet elke dag mee.
 
de makers 
hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor jong publiek. Een aantal jaren geleden begonnen ze met een spannend concept: een rondreizende theaterbus die theater tot bij de scholen / cultuurcentra brengt. Ze nodigen elke keer andere makers uit die met dit concept aan de slag mogen. Dit keer zijn dat de jonge talentvolle makers Rachid Laachir en Maxim Storms.  
 
theater / 2de en 3de kleuterklas / max. 25 / leerling €4 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept & uitwerking Rachid Laachir & Maxim Storms / spel Tamayo Okano / © Diego Franssens
hetpaleis.be