cultuurcentrum Hasselt

Franje

tout petit & Alfredo Zinola Productions
do 27 feb 2025 & vr 28 feb 2025
do 27 feb 2025
&
vr 28 feb 2025

Franje is een aanstekelijke, interactieve dansvoorstelling waarbij drie dansers experimenteren met grootse kostuums. In een avontuurlijk spel met materialen ontdekken de dansers hoe hun lichaam van vorm verandert. Een patchwork van stoffen brengt een kleurrijk palet tot leven, dat uitnodigt om mee te dansen! De kostuums deinen uit over het hele podium. Duik mee in dit experiment! 
 
de makers 
tout petit is een vaste waarde in CCHA! We ondersteunden al heel wat van hun producties, denk maar aan: Drrraai (CCHA, 2020) Niet vallen (CCHA, 2022) en Zullen we samen… (CCHA, 2022). In 2025 gaan ze opnieuw bij ons in première, op het jaarlijkse Krokusfestival, met deze Franje.  
 
Franje ontstaat uit een internationale samenwerking tussen het Duitse Alfredo Zinola Productions en tout petit. De choreografen Alfredo Zinola, Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers delen een fascinatie voor het maken van dans voor een jong publiek vanuit een wisselwerking tussen dans en scenografie. Daarnaast delen de makers een voorkeur om het publiek nabij te plaatsen en interactie op te zoeken om zo tot verbinding te komen.  
 
dans / 2de en 3de kleuterklas, 1ste leerjaar / max. 80 / leerling €4 / individueel €8 
 

credits

choreografie & dans Alfredo Zinola, Ciska Vanhoyland & Lies Cuyvers / dramaturgie Micaela Kühn Jara / muziek Koen Brouwers / lichtonwerp Marek Lamprecht / co-productie Perpodium, HET LAB / met dank aan deRUIMTE & STUK Huis voor Dans, Beeld & Geluid / © Ciska Vanhoyland
toutpetit.be