cultuurcentrum Hasselt

Even pingpongen

Het Kwartier / Mariën & von Winckelmann / theater arsenaal
do 13 mrt 2025
do 13 mrt 2025

Overal krijg je goede raad. Van studieadvies tot make-up tutorials, van stemwijzers tot sekstips. Geluk, succes, en rijkdom: het ligt allemaal voor het rapen. Als je maar luistert.   
 
“iedereen houdt van driehoeken  
met grafieken en curves heeft niemand nog iets  
met een taart kan je niets misdoen  
en overlappende cirkels doen niemand echt iets — tenzij ik je zeg dat jij hier staat”  
 
In Even pingpongen leggen enkele adviseurs je uit waarom je beter naar een andere voorstelling had kunnen gaan. Of naar de cinema. Of een boksclub. Zij weten wat het beste voor je is. Ze weten wat je beter had kunnen zien, beter had kunnen doen, welke job jou beter zou passen, welk lief je beter zou nemen (en hoe), of welke relatiestructuur, met schema’s en pijlen, die soms naar zichzelf wijzen. Maar zij hebben er niks bij te winnen. Zeggen ze. Ze geven gewoon advies.   
 
Even pingpongen wordt een satirische voorstelling over de gevaren van onafhankelijke experts, havermelk en puur rationele oplossingen. Een aanrader, al zeggen we het zelf. We hebben er niks bij te winnen. 
 
de makers 
Het Kwartier maakt verrassende én relevante voorstelling, geleid door nieuwsgierigheid en maatschappelijke interesse. Ze willen een keurmerk zijn voor goede teksten én grondig onderzoek. Ze werken niet als een vast gezelschap, maar met een assemblage van mensen met wie ze een langdurige band opbouwen.  
 
In CCHA zijn ze een graag geziene gast, vorig seizoen waren ze nog te gast met Alleman (CCHA, 2023) en nu komen ze opnieuw met hun nieuwste productie Even pingpongen, die losjes geïnspireerd is op het boek A Modest Proposal van Jonathan Swift. 
 
theater / 4de middelbaar / max. 250 / leerling €8 / individueel €8 

onderdeel van

credits

regie Freek Mariën & Carl von Winckelmann / spel Indra De Bruyn, Yinka Kuitenbrouwer & Maxime Waladi / in coproductie met Perpodium / met de steun van Stad Mechelen & Literatuur Vlaanderen / © Yuri van der Hoeven
hetkwartier.be