cultuurcentrum Hasselt

Strings attached

Anna-Liisa Eller, kannel
zo 20 okt 2024 - 11:00
zo 20 okt 2024
11:00
  • zo 20 okt 2024
    11:00
    Clarenhofkapel
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Tijdens het jaarlijkse festival Nordic night(s) valt het tweede concert in de reeks Plucked, unplugged, de zondagochtendconcerten in de Clarenhofkapel met in 24-25 een focus op de tokkelinstrumenten. De Baltische contreien laten van zich horen met de kannel, een Estse variant van het type citer of zither. Deze chordofonen met metalen snaren hebben een eeuwenoude geschiedenis en worden geassocieerd met pre-christelijke mythologie en rituelen.

Anna-Liisa Eller heeft zich verdiept in de traditie van Estland maar is niet bij de grenzen blijven steken. Haar studies brachten haar naar Lyon en Trossingen. Ze brengt vrije interpretaties van werk van o.m. Guillaume de Machaut, William Byrd, Louis Couperin, en traditionele en hedendaagse muziek uit Estland, met name van de componiste Helena Tulve. Voor haar opname van dit repertoire bij Harmonia Mundi viel ze in 2021 in eigen land meermaals in de prijzen.

De hemelse klanken die Anna-Liisa Eller uit haar snaren tovert, zullen bijzonder tot hun recht komen onder het blauwgeaderde gewelf van de Clarenhofkapel met haar warrelende akoestiek. Zo wordt Nordic night(s) afgesloten met een frisse, noorderse dageraad.

Meer concerten in de reeks Plucked, unplugged op 25 aug 2024 en 06 apr en 25 mei 2025.  

onderdeel van

credits

kannel Anna-Liisa Eller / © Jean-Baptiste Millot
eestimuusikapaevad.ee