cultuurcentrum Hasselt

De bleke baron (8+)

Kopergietery & KGbe
za 9 nov 2024 - 19:30
za 9 nov 2024
19:30
  • za 9 nov 2024
    19:30
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider. Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken. Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix en Felka geen dichters. Ze zijn zangers!

De bleke baron is een muzikaal sprookje over een innige vriendschap tussen twee muzikanten in een land waar de leider enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie zogezegd minder of niet nuttig is of zou zijn…

Na een heerlijke eerste tournee én een oververdiende selectie voor het Theaterfestival 2023, is deze topploeg bij ons te gast. Anna Vercammen was al te zien in voorstellingen van Hanneke Paauwe, BRONKS en Villanella. Joeri Cnapelinckx is muzikant en speelde eerder bij Schippers & Van Gucht, hetpaleis en Ultima Thule.

Verwacht catchy liedjes en een sterk sprookjesverhaal, dat even poëtisch als actueel is, door een gezelschap dat tot de top van het Vlaamse jeugdtheater hoort.

credits

concept, creatie, spel & muziek Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx / coach Joris van den Brande / scenografie Michiel Soete / kostuums Joke Raes / stem Lore Dejonckheere / klankontwerp Jonas de Wulf / lichtontwerp Jeroen Doise / decor Kris van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas de Wulf & Gielke Smet / met dank aan cultuurcentrum Brugge / © Phile Deprez
kopergietery.be