cultuurcentrum Hasselt

Alibies

Admiral Freebee
di 6 mei 2025 - 20:00
di 6 mei 2025
20:00
  • di 6 mei 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Voor wie er nog aan zou twijfelen: Admiral Freebee is helemaal terug van nooit weggeweest. Met een theatertour in 2025 breien Tom Van Laere en zijn band een intiemer vervolg aan de tour waarin het onverwoestbare debuutalbum van twintig jaar geleden centraal staat.

Admiral Freebee was bij zijn release in 2003 niets minder dan een bom in het Vlaamse rocklandschap: Rags ’n Run, Ever present, Einstein brain en Mediterranean sea scoorden stuk voor stuk als single. Als ook songs als Get out of town (wat een opener!), There’s a road en afsluiter Bad year for rock ’n roll zich moeiteloos vastzetten in het collectieve rockgeheugen, dan weet je dat 2003 een damn good year for rock ’n roll was.

Eerder dit jaar barstte de AB al uit zijn voegen voor een Rewind-concert, in het najaar speelt Admiral Freebee de clubs in Vlaanderen en Nederland plat. Waarna in het voorjaar van 2025 de focus wordt verlegd en Van Laere en band de intimiteit van de theaterzaal opzoeken. Opgehangen aan het rustigste nummer van het legendarische debuut staan de ballads van Admiral Freebee centraal, aangevuld met aangepaste versies van andere classics uit het rijkgevulde oeuvre van de man die zijn volk écht leerde rocken.

Derde keer is scheepsrecht voor ‘den Admiraal’, maar neen: na concerten in 2006, 2012 en 2022 is het alweer de vierde passage van Tom Van Laere in CCHA!

credits

zang, gitaar, mondharmonica & piano Tom Van Laere / gitaar, bas, drums & zang Tim Coenen / piano, keyboard & zang  Senne Guns / drums, bas & zang Laurens Billiet / © Rinus Van de Velde
admiralfreebee.be