cultuurcentrum Hasselt

Remembered for a while - The days of Nick Drake

Jan Swerts, Annelies Van Dinther, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts & Renée Sys
di 26 nov 2024 - 20:00
di 26 nov 2024
20:00
  • di 26 nov 2024
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Forgotten while you’re here, remembered for a while.” Weinig woorden zo profetisch als die uit Fruit tree, geschreven door Nick Drake net voor zijn jonge overlijden in 1974. Op een zucht gestrand van de Forever 27-club was Drake bij leven even briljant als onbekend. Het duurde tot bij het ontluiken van de 21ste eeuw vooraleer een herinneringsgolf hem uit de vergetelheid haalde, én tot icoon verhief.

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan nu o.a. Elton John, Bon Iver, Beck en José González tot zijn fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van R.E.M, Norah Jones en Elliot Smith.

Drakes vluchtige leven en introverte karakter maakten hem tot een moeilijk vatbaar cultfiguur. Voor de ene is hij de getormenteerde kluizenaar die vergetelheid boven populariteit verkoos, voor de ander het toonbeeld van een muziekindustrie die genialiteit niet of te laat erkent. Voor Jan Swerts, Annelies Van Dinther, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts en Renée Sys is Drake vooral de componist en uitvoerder van tijdloze parels als River man, Northern sky en Pink moon.

Om hommage te brengen aan de enigmatische Engelse bard én om de man achter de mythe te tonen, brengen deze vijf muzikanten daags na zijn 50ste sterfdatum in CCHA zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn greatest hits die nooit hits geweest zijn, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom.

credits

zang & piano Jan Swerts / drums, zang & gitaar Annelies Van Dinther / zang & gitaar Gianni Marzo / bas & zang Nicolas Rombouts / zang & toetsen Renée Sys
janswerts.com, echobeatty.com & nicolasrombouts.be