cultuurcentrum Hasselt

vision of contentment

Joep Beving & Maarten Vos
di 17 dec 2024 - 20:00
di 17 dec 2024
20:00
  • di 17 dec 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sinds debuut Solipsism in 2015 groeide Joep Beving uit tot één van de meest populaire (post)klassieke componisten (naast Nils Frahm, Ólafur Arnalds en Max Richter), met bijna 3 miljoen luisteraars per maand en bijna een miljard streams in totaal.

In november 2016 speelde Beving voor het eerst in CCHA, als support voor Jan Swerts. Hij wist moeiteloos het publiek in te pakken. Na het verschijnen van opvolgers Prehension (2017), Henosis (2019) en Hermetism (CCHA, 2023) (allemaal bij het prestigieuze Deutsche Grammophone) stond hij opnieuw op ons podium.

Bevings muziek klinkt als Erik Satie, Frédéric Chopin en Nils Frahm. Maar hij voegt er een volstrekt eigen intimiteit aan toe. Geen weldadige waterval van pianonoten maar heerlijke doeltreffende breekbare pianowerkjes, gespeeld met het allerzuiverste gevoel in een adembenemende cadans. Sfeervol, meeslepend, bedwelmend, kwetsbaar én ontroerend. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel.

In juli verschijnt vision of contentment, een samenwerking met de Nederlandse cellist Maarten Vos (met wie hij eerder ook al werkte op Henosis), rond het verlies van vriend en manager Mark Brouns. Het album werd gemixt door Nils Frahm in diens Saal 3-studio in het Berlijnse Funkhaus en verschijnt ook op zijn label LEITER.

Morten Feldman, Ryuichi Sakamoto en Alva Noto zijn referentiepunten, net als Brian Eno en Harold Budd. Live gaat het duo in een intimistische setting op zoek naar de essentie van ‘het blauwe uur’.

credits

piano Joep Beving / cello & elektronica Maarten Vos / © Max Hartmann & Alex Coma
joepbeving.com & maartenvos.com