cultuurcentrum Hasselt

Klink.

Bruno Vanden Broecke
di 14 jan 2025 - 20:00
di 14 jan 2025
20:00
  • di 14 jan 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In België zijn er maar liefst 3.933 personen die een misdaad hebben begaan. Die strafbare feiten hebben gepleegd. Maar zij krijgen daar geen straf voor. Ze hebben namelijk een ‘geestesstoornis’. Deze mensen worden geïnterneerd voor onbepaalde tijd. Hun vermoedelijke vertrekdatum wordt bij aankomst provisoir vastgelegd op het jaar 9999.

Een behandelaar deelt in Klink. zijn ervaringen met deze ontoerekeningsvatbare mensen, die in de laatste fase, de laatste rechte lijn naar hun voorlopige vrijlating zitten. Maar die lijn is allesbehalve de laatste, en allesbehalve recht. Hoe wordt een internering beleefd? Is er echt een verschil tussen zo’n gedwongen behandeling en een straf?

Annemie Morbee schrijft en werkt met geïnterneerden. Vanuit haar verbondenheid met ‘de wereld van het ontoerekeningsvatbare’ zocht ze Bruno Vanden Broecke op en leidde hem rond in een labyrint vol verhalen en mensenlevens. Raven Ruëll, Bruno’s compagnon de route, kwam erbij als regisseur.

Klink. is een theatraal egodocument, een licht maar rauw samenzijn met weinig franjes. Een voorstelling die de kortste weg kiest. Die naar uw hart.

**** Dit is één van onze meest getalenteerde acteurs die aan elke zin een lach en een traan kan hangen en er, en passant, ook nog een geëngageerde ondertoon aan breit.

KnackFocus, 27 nov 2023

credits

inleiding 19.15 u / spel Bruno Vanden Broecke / regie Raven Ruëll / tekst & inleiding Annemie Morbee / productie De Speelman / © Koen Broos