cultuurcentrum Hasselt

Oevers

Willem Ardui
za 1 feb 2025 - 20:00
za 1 feb 2025
20:00
  • za 1 feb 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Willem Ardui (blackwave.) heeft al enige tijd de Belgische muziekwereld in zijn greep. Zijn vroege solowerk begon met het nummer Morse in 2016, dat samen met Beziel me een glimp gaf van Arduis vermogen om de luisteraar op een zachte en tedere manier te vervoeren. Zijn liedjes zijn fluisteringen voor het luisterend oor. Delicate bekentenissen en intieme geheimen die klinken als een reflectie van de ziel.

Na een achtjarige odyssee meerde Ardui eerder dit jaar eindelijk aan met zijn langverwachte debuutalbum Oevers. Waar de nummers van blackwave. energiek en uitbundig zijn, neigt Arduis soloproject naar een intiemere en rustigere toon.

"**** Met zijn poëtische, weemoedige fluisterpop dobbert Willem Ardui in hetzelfde vaarwater als Eefje de Visser. (…) Ardui geeft blijk van branie met zijn onconventionele composities." Humo, 18 mrt 2024
“**** Ardui drukt finaal zijn stempel op de nederpop.” De Morgen, 14 mrt 2024
“**** Solo zoekt Ardui de stilte op.” De Standaard, 14 mrt 2024

**** Alles aan de set van Willem Ardui zat juist. En wat klonk het goed. (...) Willem Ardui. Onthou die naam. Speur er naar op affiches. Ga hem zien. De frontman van blackwave. heeft met Oevers een eerste solo-plaat uit die hij live prachtig tot leven wekt. Zijn optreden in de foyer van De Roma was zinderend, beklijvend, hartverwarmend. Zelden zo’n terecht applaus gehoord na afloop.

Humo, 31 mei 2024

credits

zang, gitaar & elektronica Willem Ardui / © Anneke D’Hollander
facebook.com/willemarduiband