cultuurcentrum Hasselt

CUIR

Arno Ferrera & Gilles Polet
do 6 feb 2025 - 20:00
do 6 feb 2025
20:00
  • do 6 feb 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

CUIR is een duet dat spreekt over begrippen als wrijving en aantrekking. In een krachtige lichaam-op-lichaam confrontatie spelen twee mannen in harnas met het manipuleren van elkaars lichamen. Het voorzichtige genoegen dat ze scheppen in het transformeren van elkaar tot een instrument, een apparaat, een speeltuin of een slagveld betrekt hen in een strijd met wederzijdse instemming. Tussen wrijving en aantrekking streven ze niet naar macht over de ander maar naar macht samen met de ander.

Arno Ferrera studeerde Physical Theatre aan de Accademia Dimitri in Zwitserland. Na een carrière van tien jaar in de gymnastiek en zes jaar studies barokmuziek aan het Conservatorio della Svizzera Italiana, kiest hij Brussel als uitvalsbasis voor zijn artistieke werk. Hij treedt in 2015 toe tot het hedendaagse circusgezelschap Un loup pour l’homme, waar hij ook artistiek directeur van wordt. Zijn werk is een uitnodiging tot overgave, tot het ontdekken van vertrouwen in de ander en dus ook tot het veranderen van het zelfbeeld.

Gilles Polet genoot eerst een opleiding als acteur aan het Lemmensinstituut in Leuven, verhuisde daarna naar Leeds om aan de Northern School of Contemporary Dance te studeren en studeerde af aan P.A.R.T.S in Brussel in 2008.

Samen spelen deze twee multigetalenteerde performers in CUIR, een intieme fysieke performance die je niet onberoerd laat.

credits

creatie Arno Ferrera, Mika Lafforgue & Gilles Polet / performers Arno Ferrera & Gilles Polet / regie Arno Ferrera / extern oog Paola Rizza / choreografisch advies Benjamin Kahn & Gilles Polet / geluidsadvies Amaury Vanderborght / lichtontwerp Florent Blanchon / kostuums Jennifer Defays / productie Un loup pour l’homme & Les Halles de Schaerbeek / coproductie Le Bateau Feu, SN de Dunkerque, Theater op de Markt, Circuswerkplaats Dommelhof, Larural, Créon & Festival Perspectives / © Donatas Alisauskas
arnoferrera.format.com