cultuurcentrum Hasselt

Onder de tafel (1-4j )

Les Zerkiens
za 17 mei 2025
za 17 mei 2025

Een weekeinde voor de (aller)kleinsten en hun (groot)ouders, dat is ons project Kruimeldieven.

Dit hebben jullie toch ook wel eens gedaan? Als kind onder de tafel van de ‘grote mensen’ kruipen om fantastische avonturen te bedenken?

Nu kan het weer! Want: in Onder de tafel kruipen kinderen én hun (groot)ouders samen onder de tafel. Ga dus rustig liggen en zie hoe het tafelblad boven je hoofd een enorm scherm vormt waarop de veranderende schaduwen van een mooi boeket bloemen te zien zijn. En even later wordt de tafel gedekt met fijne gerechten van fantasie en verbeelding!

Na de voorstelling is iedereen welkom in het labo. Op lage tafels liggen verschillende papieren vormen waarmee ouders en kinderen samen met het materiaal van de voorstelling aan de slag gaan: beelden maken en verhalen vertellen. Om beurten kruipen ze onder de kleine tafel en ontdekken een schaduwspel dat ze voor elkaar gemaakt hebben.

GRENSKIJKER 
In het seizoen 2425 kijken we over onze zuidergrens naar het theater en de dans voor jong publiek in Brussel en Wallonië. Opgericht in 1997 door Anne Sara Six et Isabelle Pauly hebben ze een tiental poëtische en vaak woordeloze producties gemaakt. 

onderdeel van

credits

concept & uitvoering Anne Sara Six & Isabelle Pauly / artistieke assistentie Marie Van Roey / muziek Stéphane Grégoire / externe blik Oriane Varak / met de steun van La Montagne Magique, Het Huis van Culturen Sint-Jans-Molenbeek, la Maison des Cultures de St Gilles & la Maison Culturelle d’Ath / © Les Zerkiens
zerk.be