cultuurcentrum Hasselt

Waarover ik fantaseer als ik over de liefde fantaseer

Sara Haeck / tg STAN
di 11 mrt 2025 - 20:00
di 11 mrt 2025
20:00
  • di 11 mrt 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het begint met een introductie. Dan vindt er een ontmoeting plaats. Twee personages leren elkaar kennen onder memorabele omstandigheden. Dan komt de verliefdheid. De chemie tussen de personages wordt groter. Maar dan ontstaat er conflict. Een obstakel op hun pad. De afstand tussen hen wordt te groot en leidt tot een breuk. Maar dan vinden ze elkaar terug. En zo krijgt het verhaal een happy end.

Ziedaar de structuur van de romantische komedie: het meest winstgevende fictiegenre met de slechtste reputatie. Romcoms zijn voorspelbaar, creëren onrealistische verwachtingen en representeren stereotype genderrelaties. Maar ze zijn ook dé plek bij uitstek waar we onderzoeken hoe we met elkaar communiceren, hoe we onszelf blootgeven. Het is een wereld waarin we worden aangespoord om hogere verwachtingen te creëren voor onszelf en voor anderen, waarin we kunnen dromen van een scenario waar de liefde uiteindelijk alles overwint.

Sara Haeck is één van de jonge makers die een creatie maakt in het kader van ‘de medeSTANders’, een initiatief waarbij jonge makers een voorstelling uitwerken onder de vleugels van tg STAN. Samen met Chloë Behiels (wtFOCK), Goele Derick (Professor T., Groeien & bloeien) en Bart Hollanders (Callboys, Exen) brengt Haeck een romantische komedie, maar dan voor de theaterzaal.

credits

van & met Chloë Onyinye Behiels, Goele Derick, Sara Haeck & Bart Hollanders / concept Sara Haeck / coaching Damiaan De Schrijver, Lola Bogaert & Jolente De Keersmaecker / © Sara Haeck
stan.be