cultuurcentrum Hasselt

Di varie voci il suono - Aria’s & concerti van Mozart

Reinoud Van Mechelen, tenor & A Nocte Temporis
wo 26 mrt 2025 - 20:00
wo 26 mrt 2025
20:00
  • wo 26 mrt 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In de serie grotere bezettingen onthalen we dit seizoen in onze Hasseltse concertzaal een relatieve nieuwkomer. Als tenor heeft Reinoud Van Mechelen reeds prestigieuze huizen op zijn palmares: Staatsoper Berlin, Théâtre des Champs-Elysées en Opéra de Paris, Teatro Real Madrid. Nu baant hij de weg voor zijn eigen orkest op historische instrumenten A Nocte Temporis, waarvan de naam kan vertaald worden als “Sinds de nacht der tijden”.

Na de exploratie van J. S. Bach en van de Franse barokmuziek, is de groei tot een classicistische orkestformatie een logische stap voor het cultiveren van een derde grote muzikale liefde: Mozart. In zijn concertaria’s schreef de geniale componist scènes die uit zijn beste opera’s zouden kunnen zijn geknipt.

Anna Besson, mede-oprichter van het ensemble, voegt met de traverso een instrumentaal pendant van de menselijke stem aan het programma toe met delen uit concerti, nog een genre waarin Mozart excelleerde. Samen met Clara Izambert op historische harp brengt ze bovendien het kristallijne concerto voor fluit en harp.

programma
Wolfgang Amadeus Mozart Concerto voor fluit in D groot K314, Aria Se di Lauri (Mitridate), Aria Misero! o sogno K431, Concerto voor fluit & harp in C groot K299, Aria Se al labbro mio non credi K295 & Aria Va dal furor portata K21 

credits

inleiding 19.15 u / tenor & leiding Reinoud Van Mechelen / traverso Anna Besson / harp Clara Izambert / inleiding Waldo Geuns / © Senne Van der Ven
anoctetemporis.org & reinoudvanmechelen.be