cultuurcentrum Hasselt

Bobbejaan 100

Otto-Jan Ham, Barbara Dex, Nele Paelinck & Jan De Smet
do 13 mrt 2025 - 20:00
do 13 mrt 2025
20:00
  • do 13 mrt 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ‘vedette’ (in de breedste zin van het woord). Hij legde een ongelooflijk muzikaal parcours af. We kennen allemaal zijn naam, en dikwijls ook onbewust zijn oeuvre. Niet enkel De lichtjes van de Schelde en Café zonder bier, maar ook tientallen andere songs die in ons collectieve geheugen gebrand staan. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje American dream in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren '50 en '60.

In een niet zo ver verleden werd Bobbejaan al geëerd door muzikanten als Daan, Mauro, Roland Van Campenhout, Axelle Red, Geike Arnaert, Klaas Delrue, Guido Belcanto en Isabelle A. Bij de 100ste verjaardag van de geboortedatum van één van onze grote ‘muzikale monumenten’ past dan ook een nieuw groot eerbetoon.

De ‘muzikale monumentenzorg’ wordt dit keer helemaal anders ingevuld met naast de jonge talenten Otto-Jan Ham en Nele Paelinck ook ervaringsdeskundigen Barbara Dex en Jan De Smet, begeleid door het wonderbaarlijk wendbaar orkest De Goede Moordenaars.

En neen, dit wordt absoluut geen nostalgische avond, maar een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten. 

credits

zang Otto-Jan Ham & Barbara Dex / zang & viool Nele Paelinck / zang & diverse instrumenten Jan De Smet / drums Stoy Stoffelen / toetsen Dominique Vantomme / bas & synthesizer Guido Op de Beeck / gitaar Firmin Michiels & Chris Peeters / © Erik De Mildt
bobbejaan.be & barbaradex.be