cultuurcentrum Hasselt

Van de vos die amoc maecte

LEUE
di 18 mrt 2025 - 20:00
di 18 mrt 2025
20:00
  • di 18 mrt 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Van de vos die amoc maecte is een bewerking van de klassieker der klassiekers: Reinaert de Vos. Een carrousel van kleurrijke personages die niet doorhebben dat ze rondjes draaien. Eentje stapt af en laat ons meekijken in deze schijnwereld. De slechterik - die alles op de korrel neemt - wordt centraal geplaatst.  
 
Zo wordt deze schelmenroman een theatrale zoektocht naar waarachtigheid. We hebben allemaal onze geheimen, onze zwaktes. We verbergen ons achter wetten, vlaggen, organisaties, goede doelen… maar vroeg of laat zal onze natuur overwinnen. 
 
Vorig seizoen waren ze nog te gast met LOOS, nu komt LEUE met het verhaal van Reinaert de vos. Dimitri Leue bewerkt deze klassieker tot iets origineels. Vier topacteurs geven gestalte aan de beestige personages. Han Coucke kruipt in de pels van de meest aimable slechterik, Frank Focketyn geeft gestalte en volume aan de goedgelovige leeuw Nobel, Inge Paulussen neemt het op voor haar neef Vos als Grimbert de das en Jonas Leemans wil als wolf Isengrijn maar één ding: wraak nemen op vos. 
 
Reinaert de Vos dus, in deze Van de vos die amoc maecte. Maar dan zoals je hem nog nooit zag of hoorde. Een schelmenstuk, een sluw slopen van het zeggenschap.

credits

tekst & regie Dimitri Leue / met Inge Paulussen, Jonas Leemans, Han Coucke & Frank Focketyn / decor Leue & Sonista / kostuums Eva De Mul / lichtontwerp Sonista /  video Arn Van Wijmeersch / met dank aan CC De Klap Deurne / © Diego Franssens
leue.be