cultuurcentrum Hasselt

Alter (3+)

Compagnie Nyash
zo 18 mei 2025 - 16:00
zo 18 mei 2025
16:00 - 16:40
  • zo 18 mei 2025
    16:00 - 16:40
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een dialoog tussen een danser en een drummer zonder drums, dat is Alter. Klei, dat is het materiaal waarmee ze aan de slag gaan. Ze spelen, dagen uit, kneden, voegen water toe, maken vormen,  ze veranderen en bewerken de klei totdat het hele podium een groot landschap vormt. Als je goed kijkt, zie je daar ook steden, wegen, rivieren, bergen?

Alter stelt op een speelse en toegankelijke manier veel vragen: “Hoe kunnen we samenleven in deze wereld? Wat is mijn relatie met de aarde? Waar is mijn huis? Welke sporen zullen wij achterlaten?”

Maar bovenal is Alter is een (h)eerlijke voorstelling die dans, beweging, muziek, klanken en veel klei verenigt! Helemaal op zijn plaats dus op Kruimeldieven, ons project voor de (aller)kleinsten en hun (groot)ouders.

GRENSKIJKER 
In het seizoen 2425 kijken we over onze zuidergrens naar het theater en de dans voor jong publiek in Brussel en Wallonië. Nyash, opgericht in 2006 door choreografe Caroline Cornelis, is één van de meest toonaangevende dansgezelschappen voor jong publiek.

onderdeel van

credits

concept Caroline Cornélis, Miko Shimura & Tom Malmendier / artistieke coach Marielle Morales / spel Miko Shimura & Tom Malmendier / scenografie Anne Mortiaux / lichtontwerp Frédéric Vannes / keramiek Ashida Junko / met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Service de la danse, Centre Culturel d’Andenne & BAMP / © Alice Khol
carolinecornelis.be