cultuurcentrum Hasselt

Clair de lune

Elodie Vignon, piano
za 29 mrt 2025 - 15:30
za 29 mrt 2025
15:30
  • za 29 mrt 2025
    15:30
    knst.
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Piano day
De Franse pianiste Élodie Vignon woont in Brussel sinds haar studies bij Daniel Blumenthal en neemt op bij het onafhankelijke Belgische platenlabel Cypres. Ze wordt bekroond met o.a. vijf Diapasons, Choix Musiq3 van RTBF en Disque du jour op France Musique.

In het Franse pianorepertoire van de late 19de en vroege 20ste eeuw is Vignon als een vis in het water. Na een jarenlang rijpingsproces met ettelijke optredens in binnen- en buitenland neemt ze het integrale oeuvre van Claude Debussy op. De publicatie van een dubbelalbum in februari 2025 is een eerste etappe en wordt gevierd met een solorecital tijdens Piano day(s) in CCHA.

Clair de lune uit de Suite bergamasque en centraal op het menu, is één van de meest emblematische werken van de componist die gemakkelijk wordt geassocieerd met de stroming van het impressionisme in de schilderkunst. De evocatie van het maanlicht en de inspiratie uit het gelijknamige gedicht van Verlaine lenen zich dan ook goed tot een dromerige, picturale voorstelling.

Ga voor een combiticket Piano day 2025 @ knst. met Elodie Vignon en Brecht & Gerrit Valckenaers en geniet dubbel, voor een lagere prijs!

programma
Claude Debussy La terrasse des audiences du clair de lune (uit 12 Préludes boek II nr. 7),  Nocturne, Suite bergamasque: Prélude, Menuet, Clair de lune & Passepied, Soirée dans Grenade (uit Estampes nr. 2) & L’isle joyeuse
Isaac Albeniz Evocación (uit Iberia boek I)
Gabriel Fauré Nocturne 6 opus 63

onderdeel van

credits

piano Élodie Vignon / © Isabelle Françaix
elodievignon.com