cultuurcentrum Hasselt

Witte ruis

Soundos El Ahmadi
wo 18 jun 2025 & do 19 jun 2025
wo 18 jun 2025
&
do 19 jun 2025

Soundos El Ahmadi. In Nederland al even een vaste waarde in het comedylandschap (zowel in de zalen als in televisieprogramma’s). Bij ons deed ze menige Vlaamse huiskamer oplichten tijdens haar passage in De slimste mens ter wereld. Het gevolg van dat plotse succes? Na Comeback kid en een dubbelshow met Alex Agnew volgt voorjaar 2025 al een nieuwe soloshow: Witte ruis

Witte ruis verwijst naar een constante geluidsstroom waar baby’s heerlijk op kunnen slapen. Zo ook de baby van Soundos, die zich onmiddellijk ontspant bij het horen van witte ruis. Soundos zelf ervaart ook ruis, maar dan niet van het soort dat kalmerend werkt. Het ruis dat zij ervaart komt van mensen die haar tegenwerken, die vinden dat ze te veel ruimte inneemt of te luid is. Toetsenbordridders die online haat verspreiden.

Maar genoeg is genoeg! Soundos heeft besloten zich te bevrijden van alle ruis. Die vrijheid maakt haar gelukkiger en zorgt ervoor dat ze nog meer “schijt heeft” aan de wereld en nog zelfverzekerder wordt. Zoals theaterkrant.nl al schreef over Comeback kid: “Maak geen ruzie met Soundos, want je staat tegenover een vleesgeworden stroomstootwapen, honkbalknuppel en verbaal kanon.”

Bij deze ben je dus ook gewaarschuwd. Wij kijken alvast uit naar Soundos’ komst. Al is dat wel met een paar druppels angstzweet op het voorhoofd.

credits

tekst & spel Soundos El Ahmadi / © Anne van Zantwijk
soundos.nl