cultuurcentrum Hasselt

residentie: 17-27 juni 2024

tout petit - Franje
ma 17 jun 2024 - do 27 jun 2024
ma 17 jun 2024
-
do 27 jun 2024
  • ma 17 jun 2024
    -
    do 27 jun 2024
    HET LAB

projectomschrijving
Franje is een dansproductie waarbij 3 dansers experimenteren met grootse kostuums. In een avontuurlijk spel met materialen ontdekken de dansers hoe hun lichaam van vorm verandert. Een patchwork van stoffen brengt een kleurrijk palet dat uitnodigt tot dans. De kostuums deinen steeds verder uit en palmen uiteindelijk het volledige podium in. Het jonge publiek mag mee in dit experiment duiken en zelf aan de slag.

Franje ontstaat uit een samenwerking tussen het Duitse Alfredo Zinola Productions en tout petit. De choreografen Alfredo Zinola, Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers delen een fascinatie voor het maken van dans voor een jong publiek vanuit een wisselwerking tussen dans en scenografie. Daarnaast herkennen de makers bij elkaar de voorkeur om het publiek nabij te plaatsen en interactie op te zoeken. Zo zorgen ze voor verbinding.

doel van de residentie
Deze residentie is een tweede ontmoetingsmoment tussen choreografen Alfredo Zinola, Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland. In deze fase gaan ze aan de slag met hoe ze zichverhouden met elkaar en met het element kostuum. Ze gaan ontdekken hoe hun lichaam en hun identiteit verandert door het te versieren en te veranderen door middel van kostuums, kleding, franjes,… Op bewegingsvlak testen ze deze periode de oneindige beweging uit en hoe deze kan transformeren in steeds iets nieuws. In het najaar is een tweede residentie voorzien in HET LAB, waar elementen uit het vooronderzoek ontwikkeld zullen worden.

Meer informatie over tout petit kan je hier lezen.

credits