Ondernemen in / en cultuur - Inspirerende gespreksavond
-
wo 19 jun 202419:30concert- & theaterzaal
ACT & ART
ACT&ART is de ondernemersclub van CCHA en bouwt bruggen tussen ondernemen en cultuur. Dankzij de bijdrage van onze leden kan cultuurcentrum Hasselt jaarlijks drie extra voorstellingen aanbieden van bijzondere artistieke kwaliteit. ACT&ART steunt ook jaarlijks het Krokusfestival, dé ontmoetingsplek voor kunsten voor kinderen en hun (groot)ouders in Vlaanderen. Daarnaast kunnen kleinere projecten van talentvolle (Limburgse) kunstenaars op de steun van ACT&ART rekenen voor de uitbouw van hun talent en ideeën.
ACT&ART: 100
Als ondernemersclub is ACT&ART niet aan zijn proefstuk toe, integendeel: op 4 juni 2024 presenteren we onze 100ste voorstelling in CCHA: Jan Martens / GRIP & Dance On Ensemble! Op die lange lijst staan overigens veel grote namen die exclusief in de provincie en zelfs in Vlaanderen gespeeld hebben: Nina Simone, Academy of St-Martin in the Fields, Georges Moustaki, Toots Thielemans, Ballet van Vlaanderen, Rosas, Dave Brubeck, Art Garfunkel, Randy Newman, Trixie Whitley, Nigel Kennedy, Adamo...
INSPIRERENDE GESPREKSAVOND: WO 19 JUNI OM 19u30
De 100ste voorstelling die ACT&ART samen met het CCHA op 4 juni 2024 organiseert, is de perfecte aanleiding voor een inspirerende debatavond:
ONDERNEMEN IN / EN CULTUUR
- over wat ondernemers en cultuur voor elkaar kunnen betekenen
- over de meerwaarde die bij een dergelijke kruisbestuiving tot stand kan komen: regionaal, maatschappelijk, economisch, cultureel
- over de methodiek die je best bij een dergelijke samenwerking toepast
moderator: Koen Van Synghel
keynote: Mathi Gijbels
panelleden: Peter Decuypere, Dirk De Corte, Noël Slangen, Koen Vanmechelen & Carmen Willems
Gratis, mits reservering.
Mathi Gijbels
Na zijn studies tot handelsingenieur, nam Mathi in 1999 de ondernemersfakkel over van zijn vader Mathieu Gijbels. Op heden is hij een gevestigde waarde in de industriebouw en projectontwikkeling van met indrukwekkende groeicijfers. Vanuit zijn woonst en kantoor in Antwerpen nam Gijbels de Nederlandse markt in het vizier. zijn passie zegt Mathi: “Dat doe ik het liefst: mensen vertrouwen geven, liefde, vriendschap… Ik zoek echt schoonheid in relaties met mensen. En ik zoek ook schoonheid in het algemeen. In architectuur, kunst, de natuur, muziek."
Noël Slangen
Noël Slangen werd bekend als communicatieadviseur. Die job zei hij echter in 2012 vaarwel met de verkoop van zijn communicatieondernemingen. Uit liefde voor zijn thuisprovincie Limburg werd hij in 2020 algemeen directeur van POM Limburg, de organisatie die verantwoordelijk is voor de economische ontwikkeling van de provincie. Als opiniemaker en columnist kan men hem wekelijks lezen in de kranten Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg. Noël Slangen is voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting en heeft vier kinderen, twee kleinkinderen en is gehuwd met schrijfster Bettie Elias.
Peter Decuypere
Nadat hij zijn bedrijf in 2001 had verkocht, heeft hij zijn passie voor events en voor marketing verdergezet als consultant voor evenementen zoals Time Warp, De Warmste Week, WeCanDance, Rave Rebels, etc. Hij is de founding father van I love Techno en Fuse. Begin 2015 heeft zijn boek We love Events gepubliceerd. Daarop volgde in 2017 Holy Trinity Events, waarbinnen hij een marketingmodel ontplooit dat intussen gebruikt ver buiten het domein van events. In 2023 verscheen Succes in 7 mislukkingen waarin hij vanuit zijn eigen ondernemerservaring een aantal adviezen meegeeft. Peter Decuypere schrijft ook, soms provocatieve opiniestukken voor De Morgen.
Carmen Willems
Carmen Willems is sinds 2020 algemeen directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Willems studeerde economie aan de KU Leuven en schreef haar scriptie over kunstsponsoring. Ze werkte eerst voor een bouwfirma alvorens in 1995 aan de slag te gaan bij het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Daar werkte ze ruim 20 jaar. De laatste jaren was ze er algemeen directeur. In 2016 werd ze directeur van Toerisme Limburg. In 2017 werd ze zakelijk directeur van het KMSKA. Na het vertrek van algemeen directeur Manfred Sellink nam ze die functie ad interim waar alvorens in 2020 tot algemeen directeur te worden benoemd.
Dirk De Corte
Dirk De Corte was betrokken bij verschillende transacties met grote internationale bedrijven. Daarna was hij zeven jaar lang gedelegeerd bestuurder van NTGent en vice-voorzitter van de Werkgeversvereniging Vlaamse Podiumkunsten. Dirk verliet de kunstwereld om Senior Associate te worden bij Executive Learning Partnership. Momenteel is hij Managing Partner of Improvement. Hij combineert deze activiteiten met zijn universitair hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen, waar hij doceert in financieel management voor de kunsten en de creatieve industrie. Hij is co-auteur van Cultuurmanagement, De Regels van de Kunst, een uitgebreid handboek over het managen van de kunsten.
Koen Vanmechelen
Koen Vanmechelen (Labiomista, Genk) is een hedendaagse Belgische conceptueel kunstenaar. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren negentig. In zijn werk staat bioculturele diversiteit centraal. Rond dit thema werkte Vanmechelen ook samen met wetenschappers uit verschillende disciplines. Koen presenteerde zijn werk al bijna overal ter wereld: van de Verbeke Foundation over Watou en Museum M tot National Gallery London, Victoria and Albert Museum (Londen), Museum Kunstpalast (Düsseldorf), MAD Museum (NY) en Pushkin Museum (Moskou). Naast de Biënnale van Venetië was zijn werk ook te zien op die van Moskou, Dakar, Havana en Poznan, op de World Expo Shanghai 2010, de Triënnale van Guangzhou, Manifesta 9 en op dOCUMENTA (13).
Koen Van Synghel
Koen Van Synghel is architect en architectuurcriticus. Naast het lesgeven - doceert architectuurkritiek aan de KU Leuven - schrijft hij een tweewekelijkse column over architectuur voor De Standaard, werkt hij voor VRT radio, is curator van tentoonstellingen en auteur van verscheidene publicaties.
credits