cultuurcentrum Hasselt

The Round

Claire Croizé / ECCE
vr 28 feb 2025 - 13:30
vr 28 feb 2025
13:30
  • vr 28 feb 2025
    13:30
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

 
In The round neemt het publiek plaats op een ronde tribune dicht bij de dansers, in dit geval zes kinderen tussen de 8 en 13 jaar.  Zij nemen ons mee in deze voorstelling, die aanvoelt als een explosie van vitaliteit en energie door lichamen in beweging, nauw verbonden met elkaar en hun omgeving.  
 
The round gaat niet alleen over de fysieke kracht van de dans, maar ook over het creëren van een groep en het gevoel van gemeenschap of solidariteit. Toch blijft de eigen persoonlijkheid van de jongeren zichtbaar, zeker ook omdat ze putten uit hun culturele achtergronden en persoonlijke ervaringen. 
 
Een bijzondere dansvoorstelling voor én door kinderen die op première gaat op ons jaarlijkse Krokusfestival. Deze schoolvoorstelling is als het ware de avant-première en geeft de leerlingen nog de kans om feedback te geven over wat ze gezien hebben. Een hele fijne ervaring om als klas te beleven! 
 
de makers 
 
ECCE (Etienne en Claire, Claire en Etienne) is het dansgezelschap van – jawel – Claire Croizé en Etienne Guilloteau dat gevestigd is in Brussel. Binnen het gezelschap werken ze als twee afzonderlijke choreografen met hun eigen bewegingstaal en stijl.  
 
The round is een bewerking van de voorstelling Primitive die Croizé in 2014 voor een volwassen publiek creëerde. In Cultuurpodium lazen we toen: “De dans toont hun schoonheid en benadrukt fysieke en culturele verschillen. Het publiek geniet van hun nabijheid en het zichtbare plezier waarmee ze dansen.” En dit keer herwerkt ze de voorstelling dus met en voor kinderen. Wij zijn alvast heel benieuwd naar het resultaat! 
 
dans / 3de graad lager / max. 140 / leerling €4 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept & choreografie Claire Croizé / dramaturgie Etienne Guilloteau / assitent Youness Khoukhou / dans zes kinderen n.t.b. / scenografie Jozef Wouters & Robrecht Ghesquière / kostuums Anne-Catherine Kunz / licht Marc Dewitt / coproductie HET LAB Hasselt & Ultima Vez / met dank aan Rosas Dancingkids, Danspunt & Decoratelier / © Claire Croizé
ec-ce.be