cultuurcentrum Hasselt

Mijn vlek

Compagnie O Quel Dommage
di 21 jan 2025
di 21 jan 2025

Klik. Je duwt op een schakelaar en … het licht springt aan! Is dat geen wonder?  
Samen met het licht komt ook de schaduw tevoorschijn.   
En daarvan maakt onze heldin haar speelterrein.  
 
Vandaag is het Rita’s verjaardag, maar echt blij is ze niet. Haar kamer is opgeruimd zoals het hoort, haar kleren zijn netjes gestreken zoals het hoort, alles is netjes geregeld, ja, zoals het hoort. Maar stiekem vindt Rita dat allemaal wat saai… Pff, zoals het hoort… Wat zou ze het graag eens anders zien!  
  
Wanneer de lichtzekering het begeeft, slaat Rita’s fantasie heerlijk op hol en krijgt ze verrassend genoeg toch bezoek op haar verjaardag. Van een vreemde die, bij nader inzien, toch niet zo vreemd blijkt te zijn…   
 
Mijn vlek is een visuele, woordeloze voorstelling, waarin schaduw en schaduwspel centraal staan. De kracht van de verbeelding in combinatie met fris spel houden je aandacht gegarandeerd vast!  

de makers 
Compagnie O Quel Dommage werd in 2010 in Brussel opgericht en was in 2019 voor het eerst in Vlaanderen te zien, in CCHA bovendien! Ze brengen in hun voorstelling telkens absurde, clowneske en poëtische elementen samen tot verrassend woordeloos theater voor toeschouwers van alle leeftijden. 
 
Mijn vlek verdiende reeds haar strepen in Franstalig België en in het buitenland. De voorstelling werd geselecteerd voor FAMFEST Festival in Chili, won de juryprijs op FITC, het internationale jeugdkunstenfestival in Boekarest en op het KOTOR Festival in Montenegro. In Vlaanderen was de voorstelling o.a. al te zien op ons Krokusfestival en het PodVis festival in Mechelen. 
 
theater / 2de en 3de kleuterklas / max. 200 / leerling €4 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept Clara Lopez / spel Clara Lopez & Natalia Weinger of Monica Varela Couto of Luis Javier Cordoba / regie Olivier Mahiant / coaching Marie Limet / dramaturgisch advies Jean Lambert / scenografie & kostuums Sandrine Clark / muziek Gilles Cremer / lichtontwerp Mark Elst & Sébastien André / © Chela Di Diego 
oqueldommage.be