cultuurcentrum Hasselt

Veiled havens & Stillness

Bert Daenen
zo 22 sep 2024 - zo 17 nov 2024
zo 22 sep 2024
-
zo 17 nov 2024
  • zo 22 sep 2024
    -
    zo 17 nov 2024
    cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
    de straat

Bert Daenen groeide op met de geur van de doka in huis. Als kind was hij getuige hoe zijn vader in zijn fotostudio in Tongeren de juiste sfeer wist te creëren bij het portretteren. Tijdens het maken van de beelden is de energie tussen model en fotograaf prominent aanwezig, de oplettende kijker is onbewust getuige van deze ontmoeting.

Stilte is de rode draad in het werk van Daenen, waarin hij vaak het onuitgesprokene een gezicht geeft: “Ik merk dikwijls dat de schoonheid die schuilt in stilte niet gezien wordt door al hetgeen dat in onze maatschappij luid roept om aandacht. Ook tijdens intermenselijke contacten gaat op deze manier veel subtiliteit en schoonheid verloren. Met mijn werk wil ik de stilte laten spreken.”

Zijn werk werd eerder getoond bij MoMeNT Tongeren, in Scharpoord Knokke en tijdens Les rencontres d’Arles, de jaarlijkse hoogmis van de fotografie in Arles. In CCHA presenteert Bert Daenen twee fotoreeksen: Veiled havens in de straat en nieuw werk uit de reeks Stillness in de fotogalerie.

opening zo 22 sep 2024, 15 u t/m zo 17 nov 2024 
gratis van di t/m zo van 13 tot 17 u & bij avondvoorstellingen (theaterzaal)

credits

© Bert Daenen
hetportret.be