cultuurcentrum Hasselt

De tijdloze foto's - bis! bis! bis!

Goedefroit Music
zo 23 mrt 2025 - zo 25 mei 2025
zo 23 mrt 2025
-
zo 25 mei 2025

We luisteren met bewondering naar onze helden, maar we zien ze ook graag. Letterlijk en figuurlijk. Het fotoarchief van Goedefroit Music bevat een ongeëvenaarde schat aan muziekfoto’s die naadloos aansluiten bij De tijdloze-lijst. 

1973. Jan Goedefroit krijgt Lou Reed voor zijn lens en ziet die foto gepubliceerd worden. De wervelwind Ike & Tina Turner volgt al snel. Het zijn maar twee van de eerste resem pop- en rocklegendes, met namen als AC/DC, Chuck Berry, Arno en Nick Cave, Bryan Adams, Herman Brood, Metallica en Bono, Miles Davis en Nirvana, zovelen meer. 

Na het overlijden van Jan, begin 1992, zet Carline Vandercruyssen het werk van haar eerste echtgenoot verder onder de naam Goedefroit Music. Zij fotografeert al even uit tijdloze helden: Pearl Jam, Neil Young, dEUS, Anouk, Taylor Swift, Foo Fighters, Rolling Stones, Roger Daltrey, INXS, Skunk Anansie en zovelen meer.

Het dubbele levenswerk van Goedefroit Music geeft een volstrekt unieke kijk op een halve eeuw pop- en rockmuziek. Wie aandachtig kijkt naar de foto’s in deze expo, hóórt zelfs wat er gebeurt.

opening zo 23 mrt 2025, 15 u t/m zo 25 mei 2025
gratis van di t/m zo van 13 tot 17 u & bij avondvoorstellingen (theaterzaal)

credits

© Goedefroit Music
goedefroitmusic.com