cultuurcentrum Hasselt

For Rosa

Nic Balthazar, Felix Maesschalck & Benjamin Van Bunderen Robberechts
do 10 okt 2024
do 10 okt 2024

Wie is Rosa? En waarom is deze voorstelling speciaal voor haar gemaakt? Rosa was de jonge klimaatactiviste die bij de overstromingen van 2021 verdronk in de Ourthe en niet gered kon worden. Ook niet door Benjamin Van Bunderen Robberechts, de 14-jarige jongeman die Rosa net had leren kennen en die haar achterna sprong. Hij heeft haar niet kunnen redden. Na haar tragische dood werd het Benjamins levensmissie om te proberen redden wat er nog te redden valt van de wereld, net zoals Rosa dat wou doen… 
 
Nic Balthazar was enorm ontroerd bij het horen van dit verhaal. Met deze theatervoorstelling wil hij Benjamins verhaal verder blijven vertellen, in het bijzonder aan jongeren. 
 
For Rosa is een pakkende theatermonoloog, gebracht door een briljante jonge acteur (Felix Maesschalck), met video én muziek. Een meeslepend verhaal over vriendschap, ontluikende liefde en een tragedie die een jonge man aanzette tot de strijd van zijn leven. 
 
Een solo met humor maar ook met heartbreak, met liefde en boosheid, met tedere speelsheid en diepe relevantie. Een verhaal over en voor de toekomst.  
 
de makers 
Nic Balthazar is naast filmregisseur ook theatermaker. Na producties als NIETS, Neeland (CCHA, 2014) & Badaboem komt hij nu met dit waargebeurde verhaal, gespeeld door aanstormend talent Felix Maesschalck (die trouwens door Nic Balthazar op jonge leeftijd ontdekt werd en mocht meespelen in diens film Tot Altijd).  
 
theater / 2de graad secundair / max. 200 / leerling €8 / individueel €8 

onderdeel van

credits

regie Nic Balthazar / tekst Nic Balthazar & Benjamin Van Bunderen Robberechts / spel Felix Maesschalck / productie Wistoria / coproductie Perpodium