cultuurcentrum Hasselt

EXIT

Circumstances
vr 25 okt 2024 - 13:30
vr 25 okt 2024
13:30
  • vr 25 okt 2024
    13:30
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In EXIT zien we vier individuen die eenzelfde pad bewandelen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen aan, vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 
 
We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico. 
 
Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vanuit die vier disciplines creëren ze één collectieve taal. 
 
EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien.  

de makers 
Choreograaf Piet Van Dycke zit zowel in de artistieke kern van gezelschap dOFt maar heeft voor zijn circusvoorstellingen ook een eigen gezelschap opgericht, namelijk, Circumstances. Daarnaast heeft hij nog tijd over om voorstellingen bij andere gezelschappen te creëren, zoals onlangs nog het bijzonder sterke Beyond the edge (CCHA, 2024) bij fABULEUS. In zijn werk zoekt hij vaak naar de samensmelting van dans en circus.  
 
EXIT stond bij ons al eerder in de schoolprogrammering! Omwille van het blijvende succes van deze voorstelling, presenteren we deze nu graag voor de eerste graad secundair.  
Een topvoorstelling die snel vol zit: dus niet te lang wachten met inschrijven is de boodschap!  
 
circus / 1ste graad secundair / max. 200 / leerling €8 / individueel €8 

**** “De circusvoorstelling EXIT is zó straf dat het publiek niet durft te applaudisseren. Een adembenemende voorstelling waar het decor en de wisselende kostuums helemaal af en doordacht zijn. Je ziet vier formidabele performers die een acrobatisch portret van de eenzaam ploeterende mens presenteren: altijd voortdoen, altijd proberen, als de ene deur zich sluit, een andere deur proberen te openen, nooit opgeven en altijd die uitgestoken hand grijpen.”

Knack Focus

credits

concept & choreografie Piet Van Dycke / performers Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner & Harrison Claxton / muziek Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin / dramaturgie Marie Peeters / installatie Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld / scenografische ondersteuning Menno Boerdam / lichtontwerp Edwin Van Steenberghen / techniek Casper Van Overschee / productieleiding Sam Cunningham / vooronderzoek Bavo De Smedt, Marius Cavin & Raff Pringuet / coproductie Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro & Cirklabo / met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren 
circumstances.be