cultuurcentrum Hasselt

SingSong

Tom Clement / MartHa!tentatief
di 14 jan 2025
di 14 jan 2025

Tom Clement sprak en tekende meer dan 60 mensen die vanuit heel de wereld naar België kwamen. Zijn twee belangrijkste vragen waren: “Wat is je lievelingslied?” en “Zie je het zitten om het eens te zingen?” Lied, portret en verhaal vormen de basis voor een muzikale voorstelling waarin Tom en Tsubasa Hori samen met het publiek liedjes van over de hele wereld zingen. 
 
SingSong is een muziekvoorstelling voor iedereen die graag zingt en/of Nederlands aan het leren is. Ideaal om met je OKAN-klas te beleven! 
 
de makers 
Tom Clement maakte eerder al Tom Zingt Taal, waarbij hij mensen die Nederlands leerden vroeg om een eenvoudig lied te zingen. Hij noteerde wat het voor hen betekende en schonk hun een portret. De liedjes werden vertaald door dichters Aya Sabi en Rodaan Al Galidi. 
 
Voor SingSong werkt hij samen met Tsubasa Hori, een muzikante die vanuit Japan naar Vlaanderen verhuisde. Als multi-instrumentaliste bij verschillende gezelschappen (Zonzo Compagnie, Eastman, ...) is ze een graag geziene gast op zowel Belgische als internationale podia. Haar reizend bestaan bracht haar in contact met zeer divers muzikaal erfgoed. 
 
concert / OKAN-klassen / max. 200 / leerling €8 / individueel €8 

credits

concept, illustraties & kostuums Tom Clement / muziek Tom Clement & Tsubasa Hori / vertaling liedteksten Aya Sabi & Rodaan Al Galidi / tekst Johan Petit / decor, coaching & techniek Tim Clement & Johan Petit / in samenwerking met Red Star Line Museum & Atlas / © Karolina Maruszak
singsong.be / marthatentatief.be