cultuurcentrum Hasselt

Möbius

Compagnie XY / Rachid Ouramdane
di 15 okt 2024 - 20:00
di 15 okt 2024
20:00
  • di 15 okt 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In Möbius worden de grenzen van acrobatiek opgezocht. Een groep van maar liefst 20 (!) acrobaten beweegt zich als een zwerm vogels: synchroon en harmonieus, een precies getimede choreografie verpakt in een grootschalige circusproductie. Verbluffende acrobatische trucs worden versterkt door de elektronische soundscape die het tempo van de voorstelling aangeeft en de spanning opvoert. Het smetteloos witte decor presenteert zich als een oneindige ruimte waarin één actie een kettingreactie aan andere acties teweegbrengt en waarin de mogelijkheden eindeloos zijn.

Compagnie XY is een vaste waarde binnen de circuswereld. Sinds twintig jaar zijn ze actief als gezelschap en trainen ze zich vooral in één specifieke circustechniek: de handstand. Om de mogelijkheden binnen deze discipline te vergroten, kiezen ze steevast voor een grote ploeg op het podium. Ook werken ze als collectief, waarbij elke acrobaat een inbreng heeft. Voor Möbius ging het collectief een samenwerking aan met de bekende choreograaf Rachid Ouramdane.

“Compagnie XY blaast een nieuwe wind door de circuskunsten. Möbius is van een onwaarschijnlijke schoonheid.” Les Echos

Compagnie XY zijn de meesters van de vernieuwing. Ze transformeren hun performers als het ware in echte jongleerballen. Het resultaat is werkelijk betoverend.

Le Figaro

credits

creatie Rachid Ouramdane, Jonathan Fitoussi & Clemens Hourrière / van & met Airelle Caen, Alejo Bianchi, Arnau Povedano, Andres Somoza, Antoine Thirion, Belar San Vincente, Consuelo Burgos Bustos, Florian Sontowski, Gwendal Beylier, Hamza Benlabied, Löric Fouchereau, Mikis Matsakis, Oded Avinathan, Paula Wittib, Peter Freeman, Seppe Van Looveren, Tuk Frederiksen, Xavier Lavabr & Yamil Falvella / lichtontwerp Vincent Millet / kostuums Nadia Léon / acrobatie Nordine Allal / met dank aan Mayalen Otodon, Agalie Vandamme, Catherine Germain & Roser Lopez-Espinosa / © Raynaud De Lage
ciexy.com