cultuurcentrum Hasselt

play the music of Twin Peaks

Tsar B & Dijf Sanders
wo 23 okt 2024 - 20:00
wo 23 okt 2024
20:00
  • wo 23 okt 2024
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een creepy sfeer, bizarre personages, een dijk van een soundtrack en damn good coffee: de veelvuldig bekroonde serie Twin Peaks was een hit zodra het in 1990 op het scherm kwam. Kijkers werden meteen fan door de unieke combinatie van horror en humor die bedenkers David Lynch en Mark Frost in de reeks wisten te leggen.

Een groot deel van het succes is toe te schrijven aan de fantastische muziek van Angelo Badalamenti, die met zijn score de perfecte sfeer wist op te roepen. Badalamenti en Lynch kenden elkaar al langer: Badalamenti schreef eerder ook al de scores voor Lynch’ klassiekers Blue velvet en Wild at heart, en zou dat later ook nog doen voor The straight story en Mulholland Drive. Zijn Twin Peaks theme werd in 1990 bekroond met een Grammy, en volgens The Guardian bestaat er nog steeds geen tv-show met een betere soundtrack.

Vorig jaar sloten Justine Bourgeus of Tsar B en multi-instrumentalist Dijf Sanders éénmalig het Filmfestival Gent af met een eigenzinnige hommage aan componist Angelo Badalamenti en zijn legendarische soundtrack waarin ook zangeres-actrice Julee Cruise schitterde. Dit najaar wordt het project beperkt hernomen, zo ook in onze ‘red room’ of kleine theaterzaal! 

credits

zang Justine Bourgeus (Tsar B) / electronica David Sanders (Dijf Sanders) / drums Elias Devoldere / gitaar 
Anne-Sophie Ooghe / coproductie kunstencentrum VIERNULVIER & Film Festival Gent in het kader van VIDEODROOM / © Ines Bodlovic
tsarbmusic.com & facebook.com/dijfsanders