cultuurcentrum Hasselt

Limp

Ugo Dehaes / kwaad bloed
do 21 nov 2024 - 20:00
do 21 nov 2024
20:00
  • do 21 nov 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ugo Dehaes’ sobere, radicale én toegankelijke voorstellingen focussen meermaals op de kracht van de dans en de dansers, vanuit een fascinatie voor het menselijke lichaam. In Limp, het derde deel van zijn Forced labour-cyclus rond dans van en met robots, onderzoekt Dehaes (nu samen met David Frameba, een professionele danser die door een ongeluk een been verloor) de wisselwerkingen tussen mens en technologie.

Een hoogtechnologische machine reikt David eenvoudige hulpstukken aan die hem tot beweging brengen: krukken, een stoeltje, een prothese en een speciaal ontwikkelde prothese. Tegelijkertijd worden zijn bewegingen geanalyseerd door artificiële intelligentie. Op het eerste zicht lijkt het alsof de machine de danser wil helpen om weer te dansen, maar de robot dringt de hulpstukken steeds meer op. Welke (on)vrijheid van bewegen laten de hulpstukken toe? Zorgen ze ervoor dat David vrijer kan dansen, of dienen ze eerder om hem leesbaarder te maken voor de artificiële intelligentie?

Limp is een krachtige, ontroerende, wrange, kritische maar ook hoopvolle voorstelling over wat het betekent om als mens in een hyper-technologische wereld te staan. 

credits

inleiding 19.15 u / choreografie Ugo Dehaes i.s.m. David Framba / dans David Framba / dramaturgie Marie Peeters / muziek Roeland Luyten & fragment uit Pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel / lichtontwerp Arne Lievens / video Gertjan Biasino / kostuums Oona Mampuys / computational creativity Prof. Wiggins (The AI Experience Centre - VUB) / voorbereidend onderzoek Alexander Craens / coproductie C-TAKT, Schauburg Theater für junges Publikum, STUK Leuven & Perpodium / i.s.m. Schouwburg c o r s o / residenties The AI Experience Centre, Axiles Bionics, De Factorij Zaventem, Het Gasthuis Aarschot, 30CC Leuven, Danserie, De Pianofabriek & Destelheide / met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid / inleiding Katie Verstockt / © Ugo Dehaes 
kwaadbloed.com