cultuurcentrum Hasselt

Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

Max Tak
za 30 nov 2024 - 15:00
za 30 nov 2024
15:00
  • za 30 nov 2024
    15:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk?

De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op expeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het ‘Best bewaarde geluid ter wereld’ dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. Hoe langer hun vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de geluiden…

Op een avond verschijnt een onbekende bewaker. Maar wat is er precies aan de hand met die man? En waarom klinkt nu alles vreemder? En vooral: waar is het Best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

Een vrolijk-spannende familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen en geluiden (én mensen) die de weg kwijt zijn.

EXTRA: VR-EXPEDITIE
Eén uur voor en één uur na de voorstelling kunnen de kinderen met behulp van een 3D-bril op geluidenexpeditie in de speciale VR-tent. Een spannende virtuele reis in de foyer!

credits

regie Marije Gubbels / teksten Sanne Schuhmacher / spel & zang Remco Sietsema, Roos van Erkel e.a. / muziek Remco Sietsema / vorm Marlies Schot / kostuums Theo Tienhooven  / lichtontwerp Gé Wegman / VR-expeditie Bram de Goeij / © Bart Grietens
maxtak.nl