cultuurcentrum Hasselt

Incompetentiecompensatiecompetentie

Tiny Bertels & Evelien Bosmans
do 13 feb 2025 - 20:00
do 13 feb 2025
20:00
  • do 13 feb 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Tiny Bertels en Evelien Bosmans - twee grandes dames in het Vlaamse theater- en televisielandschap - verenigen zich voor de eerste keer in een theatervoorstelling. Nochtans zijn het geen onbekenden voor elkaar: ze speelden zelfs al twee keer moeder en dochter (in de film Groenten uit Balen en de serie F*ck you very very much).

Getriggerd door de vraag wat een mens tot mens maakt en wat zijn rechten zijn, trachten wij onszelf te bevragen vanuit onze geprivilegieerde positie. Wat kan ik als mens verdragen, als vrouw, als kind en wat weiger ik te verdragen. Kijk ik weg? Welk excuus heb ik? Wat kan ik doen? Hoezeer verontschuldig ik mezelf voor mijn gedrag? En hoe lang moet die lasagne in de oven?

In Incompetentiecompensatiecompetentie volgen we het gesprek van twee westerse vrouwen, die tijdens een etentje over de nood in de wereld en hun eigen nood praten. Ze proberen hun alledaags gevecht met wat er op deze aardkloot gebeurt onder woorden te brengen. Een ogenschijnlijk vederlicht gesprek ontspint zich, even humoristisch en filosofisch als het leven zelf, misschien wel eindigend in het failliet van de westerse beschaving. Of het begin van een omwenteling?

credits

concept, tekst & spel Tiny Bertels & Evelien Bosmans / begeleiding Guy Cassiers / © Tiny Geeroms