cultuurcentrum Hasselt

Niemands noten

Le Pavillon de Musique
do 20 feb 2025 - 20:00
do 20 feb 2025
20:00
  • do 20 feb 2025
    20:00
    parketzaal 1
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een parketvloer nodigt uit tot barokke pasjes die de 18de eeuw opnieuw tot leven brengen. In de reeks kamermuziek in CCHA komt het in Mechelen gevestigde Le Pavillon de Musique met muziek die pas recent van onder het stof werd gehaald.

Violiste en onderzoeker Ann Cnop bracht bij het label Et’Cetera eerder al een opname van zes vioolconcerti van Henri-Jacques De Croes uit die ze aantrof in Stockholm. Ze botste ook op een bundel anonieme handschriften met eveneens charmante concerti in Italiaanse, galante stijl. Het was alleen moeilijk te rijmen dat deze manuscripten anoniem waren! Hoe kwamen deze vier partituren in een vergeethoekje van een Zweedse bibliotheek terecht? Welke reis legden ze af en waarom? Werden ze misschien door (een) vrouw(en) geschreven?

Samen met auteur Veerle Deknopper versmolt ze aanwijzingen en hypotheses uit haar bronnenonderzoek enerzijds en historisch geïnspireerde fictie anderzijds tot een muzikale story over vrouw zijn, over het gebonden zijn aan voorschriften van de kerk, over een tijdsgeest die vandaag zo veraf lijkt ondanks de muziek die ons nog immer zo levendig aanspreekt.

Meer concerten Kamerbreed parket op 18 okt en 29 nov 2024 en 25 jan 2025.

programma
Anoniem Concerto voor viool in g klein, Concerto voor viool in Bes groot, Concerto voor viool in C groot & Concerto voor viool in D groot  

credits

viool & leiding Ann Cnop / auteur & recitant Veerle Deknopper
lepavillondemusique.be