cultuurcentrum Hasselt

Vogels

Alize Zandwijk / Internationaal Theater Amsterdam
wo 12 mrt 2025 - 20:00
wo 12 mrt 2025
20:00
  • wo 12 mrt 2025
    20:00
    Theater aan het Vrijthof Maastricht
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Grijp je kans om Internationaal Theater Amsterdam nog eens aan het werk te zien en spring samen met ons op de bus richting Maastricht voor deze brandend actuele voorstelling die in 2023 nog geselecteerd werd voor het Nederlands Theater Festival.

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama tegen de achtergrond van het Palestijns-Israëlische conflict. Eitan, een joodse student in New York wordt verliefd op de Arabische Wahida maar stuit op de onwrikbare houding van zijn vader die 'de vijand' niet in zijn familie wil toelaten. Eitan gaat op zoek naar zijn roots in Israël en belandt na een bomaanslag in het ziekenhuis. De familieleden verzamelen zich rond het ziekenhuisbed en brengen een lang verzwegen geheim aan het licht dat alle aannames over identiteit en vijandschap aan het wankelen brengt.

Alize Zandwijk introduceerde het werk van Mouawad in Nederland. Ze regisseerde Vogels al eens eerder bij Theater Bremen. Het publiek wordt meegezogen in een spannende zoektocht die uiteindelijk alle personages dwingt om hun vooroordelen en afkomst tegen het licht te houden. Zandwijk maakt van Vogels een muzikale en poëtische voorstelling waarin de acteurs op onnavolgbare wijze de complexe personages tot leven wekken. 

onderdeel van

**** Een poëtische poging tot verbinding.

De Telegraaf, 16 apr 2023

credits

theaterbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / regie Alize Zandwijk / tekst Wajdi Mouawad / vertaling Tom Kleijn / spel Gijs Scholten van Aschat, Chris Nietvelt, Steven Van Watermeulen, Marieke Heebink, Minne Koole, Frieda Barnhard, Nastaran Razawi Khorasani & Yahya Gaier / dramaturgie Peter van Kraaij / scenografie Thomas Rupert / kostuums Sophie Klenk-Wulff / lichtontwerp Mark van Denesse / compositie Maartje Teussink & Amber Docters van Leeuwen / geluidsontwerp Dennis Slot / arrangementen & live muziek Amber Docters van Leeuwen / animatie Wim Bechtold / met de steun van Ammodo & KPMG / inleiding Emilie Hulsmans / © Fabian Calis
ita.nl