cultuurcentrum Hasselt

Spotting gateways + Album release

Bram De Looze + Alex Koo Trio
do 27 mrt 2025 - 20:00
do 27 mrt 2025
20:00
  • do 27 mrt 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Jazz double bill met Vlaamse jazzmuzikanten die de wereld verover(d)en!

Bram De LoozeSpotting gateways
Als geen ander drukte Bram De Looze (nog steeds maar 33 jaar oud) het voorbije decennium zijn stempel op de Belgische jazz. Ver van trends en hypes bouwt de pianist aan een oeuvre van internationale allure, waarin introspectie en nieuwsgierigheid elkaar in evenwicht houden. In elk project zoekt De Looze nieuwe uitdagingen en inspiratiebronnen, of dat nu solo is of met MiXMONK en LABtrio.

Zijn muziek kenmerkt zich door buitengewone techniek, gelaagd melodisch inzicht en een inmiddels indrukwekkend palmares. Hij blijft zijn spel verrijken en verfijnen.

Na zijn passage langs Piano day(s) 2017 presenteert De Looze nu zijn vierde soloalbum Spotting gateways. Nog dieper dan voorheen graaft hij in het spel tussen vrije improvisatie en compositie. Verwacht je aan uitzonderlijke benaderingen, waarbij de muzikale regels voortdurend veranderen zonder daarbij aan continuïteit en dynamiek in te boeten.

"**** Een toptalent van internationale klasse. (…) Een pianist met een indrukwekkend toucher wiens talent in volle bloei staat." De Standaard, 24 jan 2024
"**** Tijdloos en weergaloos. De Looze weet, net als de allergrootsten, vanaf de eerste minuut te intrigeren en emotioneren." writteninmusic.com, 18 jan 2024

Alex Koo Trio - Album release
Gestart op zijn vijfde als klassiek wonderkind, maakt Alex Koo intussen al enkele jaren furore in binnen- en buitenland. Het enfant terrible van de Belgische jazz werd ook al de hemel in geprezen door jazziconen als Kurt Elling, Kenny Werner en Brad Mehldau.

Album Appleblueseagreen werd door het toonaangevende Amerikaanse Downbeat Jazz Magazine uitgeroepen tot één van de beste albums van 2019, terwijl het meest recente soloalbum Etudes for piano hem vergelijkingen opleverde met grootmeester Keith Jarrett.

Voorjaar 2025 verschijnt bij W.E.R.F een eerste album met zijn long-standing trio, bestaande uit drummer Dré Pallemaerts (Toots Thielemans, Melanie de Biasio) en bassist Lennart Heyndels (Jef Neve, Ben Sluijs). Zet je schrap voor een mélange van meeslepende composities, schilderachtige kleurklanken en bloedstollend samenspel!

"**** Wat een bravoure, wat een virtuositeit." De Standaard, 8 mrt 2023
"***** Wat een weergaloos album.  Wat een weergaloze klasse." writteninmusic.com, 23 mrt 2023
"België is te klein voor pianist Alex Koo." De Tijd, 8 jan 2021

onderdeel van

credits

Bram De Looze - Spotting gateways
piano Bram De Looze / © Servaas Van Belle

bramdelooze.com

Alex Koo TrioAlbum release
piano Alex Koo / bas Lennart Heyndels / drums Dré Pallemaerts / © Alexander Popelier

alexkoomusic.com