cultuurcentrum Hasselt

EARTH I

Karl Van Welden & Frederik Croene
vr 28 mrt 2025 - 20:00
vr 28 mrt 2025
20:00
  • vr 28 mrt 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Karl Van Welden maakt visueel werk gebaseerd op de menselijke aanwezigheid in het universum. Zijn voorstellingen balanceren tussen autonome poëzie en subtiele verwijzingen naar sociale of politieke thema’s. Dit keer is klimaatverandering het uitgangspunt. Een landschap in klank en beeld, bedreigend en beschermend.

EARTH I is net als MARS II (CCHA, 2017) een muzikale, beeldende performance in co-creatie met pianist Frederik Croene. Een vilten doek, zo lang en zo breed als het podium, daalt neer over Croene die onverstoorbaar zijn melodie blijft spelen. Het doek vormt langzaam een sculptuur die onmerkbaar verschillende vormen aanneemt. Soms lijkt het op een opduikend of verdwijnend berglandschap, soms transformeert het in een abstracte sculptuur die Croene langzaam maar zeker dreigt te verstikken.

onderdeel van

**** Meer dan een uur word je onweerstaanbaar opgezogen in een samenspel van evoluerende klanken en beelden die je in een diep contemplatieve stemming brengen.

pzazz.theater, 29 sep 2023 

credits

concept & regie Karl Van Welden / concept, compositie & piano Frederik Croene / lichtontwerp Ryoya Fudetani / assistentie & machinerie Maarten De Vrieze / technologie Vincent Malstaf / coproductie Concertgebouw Brugge, KANAL - Centre Pompidou Brussel, C-TAKT, Perpodium, Platform 0090, C-Mine & B-Classic / met de steun van PACT Zollverein, de Warande Turnhout & de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid / © Karl Van Welden
verenigdeplaneten.be & frederikcroene.com