cultuurcentrum Hasselt

Piano day @ UHasselt

Adriaan Swerts
za 29 mrt 2025 - 13:00
za 29 mrt 2025
13:00
  • za 29 mrt 2025
    13:00
    Faculteit Architectuur UHasselt
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Piano day
Adriaan Swerts is een jonge (post)klassieke componist uit Leuven. In zijn muziek vermengt hij piano en strijkinstrumenten met elektronica en geluiden uit de natuur. Swerts omarmt de imperfecties van analoge apparatuur in zijn werk, en zijn composities weerspiegelen altijd een diep persoonlijke en oprechte benadering.

Swerts heeft zich altijd sterk verbonden gevoeld met de natuur en probeert haar daarom een stem te geven - vooral in deze tijden van klimaatverandering en vervuiling - door natuurgeluiden te verweven in zijn composities. Debuutalbum One kreeg internationaal lovende kritieken en was geregeld te horen in progamma’s als Nachtbaders, Valckenaers & Vanhoudt en Late night shift op Klara. Voorjaar 2025 verschijnt opvolger Two.

CCHA nodigt deze nieuwe Vlaamse (post)klassieke muzikant maar wat graag uit voor een concert op Piano day 2025. Die dag speelt Adriaan Swerts in trio met Griet Wiame en Jolien Deley van het Ma'at strijkkwartet in het bijzondere fraaie en ietwat brutalistische atrium van de Faculteit Architectuur & Kunst van de UHasselt.

onderdeel van

credits

piano & electronica Adriaan Swerts / viool Griet Wiame / cello Jolien Deley
adriaanswerts.be